A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Az ALE-től, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetségétől erőt, bátorítást és támogatást küldünk mindenkinek.

,

Az ALE, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetsége, amelynek a MOSZ is tagszervezete, nyilatkozatot adott ki a koronavírus helyzettel kapcsolatban: "Szeretnénk kifejezni elismerésünket mindazoknak az embereknek, akik mindent megtesznek a járványhelyzet leküzdésére, különös tekintettel minden vasúti partnerünkre, az egészségügyi személyzetre, a biztonsági erőkre és testületekre, valamint azoknak, akik továbbra is dolgoznak a társadalom ellátásának területén. Szolidaritásunk azokkal, akik a leginkább szenvednek, azokkal, akik elvesztették szeretteiket, és azokkal, akik megpróbálják legyőzni a betegséget."

A koronavírus-járvány soha nem látott helyzetet teremtett számunkra. Megmutatta társadalmunk sebezhetőségét, de - mint mindig - támogató és felelősségteljes oldalát is.  Megértettük, hogy itt az ideje otthon maradni, vigyázni magunkra, időseinkre, és általánosságban most ezt csináljuk. Az elmúlt hetekben a világ szinte minden országában először ajánlásokat fogalmaztak meg, majd korlátozásokat és végül tilalmakat vezettek be. A kormányok megpróbálják megakadályozni a járvány terjedését, és ennek egyik módja a határok bezárása.

 Az ALE, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetsége és egyes tagszervezetei nemzeti szinten minden területen nagy erőfeszítéseket tesznek a vasúti szolgáltatás működéséért a vasúttársaságok vezetésével való folyamatos kommunikációval. A mozdonyvezetők még e bizonytalanság mellett is úgy teljesítenek szolgálatot mint a járvány előtt, mert tudják, hogy a vasúti közlekedés fenntartásában felelőséggel tartoznak a társadalomnak ebben a nehéz időben is.

Szeretnénk kifejezni elismerésünket mindazoknak az embereknek, akik mindent megtesznek a helyzet leküzdésére, különös tekintettel minden vasúti partnerünkre, az egészségügyi személyzetre, a biztonsági erőkre és testületekre, valamint azoknak, akik továbbra is dolgoznak a társadalom ellátásának területén. Szolidaritásunk azokkal, akik a leginkább szenvednek, azokkal, akik elvesztették szeretteiket, és azokkal, akik megpróbálják legyőzni a betegséget.

 A legjobbakat kívánjuk barátainknak, partnereinknek, mindenkinek. Reméljük, hogy hamarosan minden kezdeményezés folytatódik majd és hamarosan levelet írunk, amelyben kijelenthetjük, hogy visszatértünk a normál helyzetbe.

 Az ALE-től, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetségétől erőt, bátorítást és támogatást küldünk mindenkinek.

 

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok