A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A MÁV-csoport Budapesten és Pest megyében is csökkenti az otthoni munkavégzés mértékét.

,

A Budapestre és Pest megyére elrendelt kijárási korlátozások megszüntetésével összefüggésben a MÁV is lép. Május 20-tól a fokozatosság és a járvány elleni védekezés által megkövetelt távolságtartás mellett a Home Office mértékét Budapesten és Pest megyében is csökkenti. 

Az Otthoni munkavégzésből történő részbeni visszatérés csak azon munkakörökben valamint munkafeladatokhoz kapcsolódóan lehetséges, ahol az érintett munkavállalók munkahelyi jelenléte az általános ügymenet visszaállításához feltétlenül szükséges.

A munkavégzés azokon a munkahelyeken lehetséges, ahol az irodai környezetben, zárt térben a járványhelyzetre vonatkozó mindenkori előírások betartása maradéktalanul biztosítható. Különösen fontos az egy helységben tartózkodó személyek létszámának meghatározása, a munkavállalók egymás közõtti állandó távolságának (minimum 1,5 méter) betartásával.

Az otthoni munkavégzésből való visszatérés elrendelésekor az érintett munkavállaló méltányolható egyéni kõrülményeit továbbra is feltétlenül figyelembe kell venni. Ide sorolható különösen: a 60. év feletti életkor, bármilyen krónikus betegség, a munkavállaló egészségügyi vagy lelki állapota, a 12 éven aluli kiskorú gyermek felügyeletének ellátása, az idős vagy a beteg hozzátartozó azonos háztartásban való gondozása, a tömegközlekedés igénybevételének körülményei, a munkába járáshoz szükséges idő.

Nyolc főnél nagyobb létszámú értekezleteket kizárólag skype-, videó- vagy telefonkonferencia formájában szabad megtartani. Nyolc fős vagy ennél kisebb Iétszámú, személyes jelenlét mellett szervezett értekezletek esetében is be kell tartani a legalább 1,5 méter távolságot a résztvevők között és a megbeszélés 60 percnél hosszabb nem lehet. Szervezeti egységenként biztosítani kell kézfertőtlenítő szer rendelkezésre állását.

 

 

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok