A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Az RCH tolatómozdonyai élesben is jól vizsgáznak

,

 Az RCH mozdonyparkjához az ÖBB-PR közreműködésével három újabb 2068-as tolatójármű érkezett, amelyekkel együtt összesen már öt ilyen sorozatú mozdony felett rendelkezik a társaság. Kettő a Rail Cargo Terminal - BILK-en végez szolgálatot, három pedig októbertől – a korábban sikeresen teljesített, az engedélyezéssel és a mozdonyvezetői kompetenciák megszerzésével összefüggő utakat követően – négy rendelkezési területen vesz át a MÁV-tól CSOKI-t, azaz csomópont-kiszolgálást a tehervonatok továbbításában. Ezzel az utóbbi őrségváltással már Budaörsön, Hároson, Rákoson és Vácon is saját kapacitással biztosítja az RCH a gördülékeny kiszolgálást.

A vontatási kapacitás folyamatos erősítése mellett ezúttal a tolatási tevékenység bővítésében érkeztünk mérföldkőhöz” – hangsúlyozta Feldmann-Siklósi Szilvia, a Vontatás szervezet vezetője. Kotiers Román CFO rámutatott: kiváló stratégiai lépésnek bizonyult, hogy az RCH – az eszközpark fejlesztése mellett – a képzések eredményeként megnövekedett mozdonyvezetői kapacitást részben a tolatási tevékenység bővítésére fordította Ferencvárosban és annak körzetében. Az ÖBB-PR vontatójárművek jelenlegi hiánya is alátámasztja a döntés helyességét.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy szeptembertől három újabb Taurus csatlakozott a társaság mozdonyparkjához, amelyből kettőt kifejezetten a hodosi-forgalmak közlekedtetésére delegált  a vállalat, októberben pedig további két mozdonnyal bővül a Taurus-flotta. Ezáltal tovább erősödik az RCH önálló vontatási képessége – amely 70% fölé nő –, és ennek köszönhetően javul a szolgáltatásnyújtás pontossága, gyorsasága és költséghatékonysága.

2020 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2020 szeptember-október

  • MOSZ 30. születésnap
  • MÁV-START hírek
  • Szolgálatteljesítés közben elhunytak
    emléknapja
  • MOSZ Horgászverseny Békéscsabán
  • Tíz mellékvonalon október 1-től visszaállt
    a vonatközlekedés.

Megtekintés Korábbi számok