A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Bombák földjén!

,

„Ketyeg a bérbomba a MÁV-nál” harsogta a magyar média január hatodikán, a hír még a fő bulvár híradóba is bekerült két pedofil, egy nemi erőszak és néhány halálos baleset közé.

"Bombák földjén”

(gondolatok önjelölt „Tűzszerészeknek”)

„S gondunk ételre sincs, Ha gazdánk jóllaknék, Marad még asztalán, S mienk a maradék.” (Hobo Blues Band: A kutyák dala)

„ Szívemben bomba van, és hogyha megcélozom magát, már nyomban romba van, szaladjon hát amerre lát” szólt halkan Mohácsi Brigi és Bunyós Pityu örökbecsűje, a befőttesüveg gumival rögzített laposelemekről üzemelő Szokol rádióból, amikor a délutáni szunyókálásból a telefon hangja felriasztotta a „szakszervezetist”. A „vonalban” a kedves „harmadik valaki”, máshol, más néven a „huszonnyolcadik senki” volt. Janikám/Pistikém/Zolikám (ez tetszőleges) baj van! Kellene valami hír, valami az éterbe, ami jelezne, de nem hátra, hanem előre, mert nem halad a karaván. A „szakszervezetis” fülében még ott duruzsolt Pityu hangja. Megvan, mosolyodott el, „ketyeg a bérbomba”, és már hívta is a médiamunkás „spanját”.

„Ketyeg a bérbomba a MÁV-nál” harsogta a magyar média január hatodikán, a hír még a fő bulvár híradóba is bekerült két pedofil, egy nemi erőszak és néhány halálos baleset közé. Arról volt szó, hogy a „MÁV-Volán Csoportban” hiába az ez évi 10 %-os béremelés, a minimálbér és a garantált bérminimum 20 %-os emelése miatti „bértorlódás” olyan bérfeszültséget okoz, ami még a vasúti személyszállítást is veszélybe sodorhatja. A megszólaló szakszervezeti vezető arra kérte a tulajdonost, (Kormány) hogy engedje már meg a munkáltatói közterhek csökkentéséből felszabaduló mintegy négy százalékos bértömegnek a fenti problémák kezelésére való felhasználását.

A másik – a munkavállalókat érintő – fontos gazdasági hír az volt a napokban, hiába a tíz százalékos vagy még nagyobb arányú béremelés, a továbbra is vágtató infláció „felfalja” azt. (Találjuk ki, ki ellenpontozta ezt azzal, hogy idén akár tíz százalékos reálbér növekedés is lehet? Ne találgassunk, a Munkástanácsok elnöke volt az.)

Visszatérve a vasút világába, nézzük meg vajon kik voltak és mit tettek eddig az önjelölt „bombaszakértők”. A Vasutasok Szakszervezete és a Közúti Közlekedési Szakszervezet vezetői „követelik” leginkább a további béremelést, a köztehercsökkenésből származó megtakarítás ilyen célú felhasználását.

Ezek a szakszervezetek voltak azok, akik először írták alá – és kapacitálták erre a többi szakszervezetet is – 2021-ben a MÁV-Csoportnál a hároméves bérmegállapodást. Tették ezt annak ellenére, hogy a Munkáltató az alábbi bekezdéseket, a szóbeli megállapodás után (tulajdonosi utasításra) kivette illetve fellazította a szövegben. Íme az „eredeti” törölt, átírt megállapodás részlet:

(A munkáltatót terhelő közterhek jelen megállapodás időbeli hatálya alatti csökkenése esetén Munkáltató vállalja, hogy annak hatályba lépésének napjától – az ezáltal felszabaduló források mértékéig – további alapbérfejlesztést hajt végre az adott évben alapbérfejlesztésre jogosultak körében.

 Munkáltató vállalja, hogy a 2020. évet bázisnak tekintve, a bérfejlesztés mértékével korrigálva, a bértömegen belül keletkezett megtakarítások mértékéig, a 2020. évben alkalmazott teljesítményösztönző kifizetések elveivel egyező módon bérintézkedést hajt végre.

 Munkáltató vállalja, hogy amennyiben a bruttó hazai termék, infláció, minimálbér és garantált bérminimumok közül bármelyik 2023. évre prognosztizált változása meghaladja a jelen megállapodásban 2023. évre rögzített béremelés mértékét, vagy az infláció 2022. éves mértéke meghaladja az  MNB által a Megállapodás hatályba lépésének időpontjában 2022. évre prognosztizált éves inflációs mértéket, 2023. évre  az aláíró felek tárgyalásokat folytatnak jelen megállapodás 2023. évre vonatkozó módosításáról.)

 A dicsőséges aláírók – ahogy azt már megjósoltam – sunyin, lapítva már nem beszélnek arról, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és az elszabadult infláció miatt mintegy egyhavi bérnek megfelelő keresetveszteséget szenvedtek el a vasutasok, már csak a „bértorlódás” idei kezelésére könyörögnek azért a pénzért, amelynek garantálását hagyták törölni az általuk aláírt megállapodásból.

Talán így már egyre jobban érthető miért nem írta alá a Mozdonyvezetők Szakszervezete a hároméves bérmegállapodást, miért kezdeményezett Kollektív munkaügyi vitát, és miért nyilatkoztatja írásban a tagságát a további – jogszerű – szakszervezeti teendőkről.

A közismert mondást átírva, nem csak elnevezni kell valamit szakszervezetnek, nem csak úgy kell kinézni, mint egy szakszervezet, hanem úgy is kell viselkedni és cselekedni, mint egy szakszervezet.

Persze kényelmesebb lehet könyörgő tekintettel, csaholva nézni a gazdát, és várni, hogy a dúsan terített asztalról lehulljon néhány csont. Az sem baj, ha az asztalnál mulatók zsíros kezüket néha beléjük törlik, hisz ez a simogatás, minden bizonnyal a szeretet és megbecsülés jele, és nem, semmiképpen nem a szolgaság jutalma.

 p.s. A hírekben azt sem felejtették el közölni, hogy a 2021. évi nulla bérfejlesztést bőségesen kompenzálták a béren kívüli juttatások. Kedves „munkavállalói delegált” Felügyelő Bizottsági tagok (szakszervezeti vezetők) ugyan kérjétek már ki a 2020 és 2021. évi béren kívüli juttatások és egyszeri kifizetések (jutalmak, teljesítményösztönzők, stb.) számait és nézzük meg azt a „kompenzációt”!  

 Apavári József

2021 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2021 november-december

  • Kollektív Munkaügyi Vita
  • A nagy bérpofon
  • Így telt 2021 a tárgyalóteremben
  • Látlelet
  • Területi Hírek
  • Nem adottak a feltételek
  • A kék csoda
  • Miért nehéz?

Megtekintés Korábbi számok