A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Álhír, hogy elhárult a sztrájkveszély

,

A tegnapi középtávú MÁV-Volán csoportra vonatkozó bérmegállapodás módosítását követően elterjedt a médiában, hogy minden érdekképviselettel megegyezett a Munkáltató és elhárult a sztrájkveszély. Ez a hír alkalmas arra, hogy a közvéleményt, a vasutasokat, mozdonyvezetőket megtévessze. A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a módosított bérmegállapodást, továbbra is fenntartja követelését a magas infláció és a 2021. évi nulla százalékos béremelés miatti reálkereset veszteség kompenzálására és folytatja a február 2-i Küldöttközgyűlés előkészítését.

A MOSZ nem írta alá a módosított bérmegállapodást, továbbra is fenntartja követelését a magas infláció és a 2021. évi nulla százalékos béremelés miatti reálkereset veszteség kompenzálására, mert a megállapodás a mozdonyvezetői munkakörben egyáltalán nem kezeli ezt a helyzetet még 2021-22 vonatkozásában sem.

A 2021. júniusban született, 2021-23. évre szóló bérintézkedés mostani módosítása számunkra többletjövedelmet az eredeti bérintézkedéshez képest nem hoz és a veszteségeinket sem mérsékli.

A MÁV-START Zrt. munkavállalóinak közel 20%-a tagja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének, így a MOSZ Kollektív erejű megállapodás kötésére jogosult.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok