A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

MOT a Gyermekvasúton

,

Csodás természeti környezetben, különleges vasúti díszletek között került megrendezésre az idei Mozdonyvezetők Országos Találkozója, amelynek a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút adott otthont. Változatos programok, a mozdonyvezetői hivatáshoz kapcsolódó bemutatók mellett fellépők és játékok szórakoztatták a közönséget. A rendezvényen kerültek átadásra a MOSZ által alapított elismerések.

A megnyitón Barsi Balázs a MOSZ elnöke és Besztercán Kornál a Gyermekvasút vezetője köszöntötte a résztvevőket, ezt követően kezdetét vették a programok. Lehetőség volt a mozdonyszimulátor kezelésére, a vasútüzemi terület meglátogatásakor pedig a Gyermekvasút rejtett kincseinek közelebbi megismerésére. A vontatási telepen szolgálatot teljesítők szakértő kalauzolásával még színesebb és érdekesebb volt a bemutató akár gyermeki, akár felnőtt szemmel. Különösen „Lajos bácsi” a gőzmozdony aratott nagy sikert, és a C50-es vezetőálláson utazás, a hajtányozás is sokakat vonzott. A rendezvénysátornál közben fotószínház nyílt és óriásjátékok állították próba elé a látogatókat. A kávé forró, a sör hideg, a sátor árnyékot adó volt, a koncerteken lehettünk volna többen is.

A rendezvényen a MOSZ által alapított elismerések átadására került sor, végül Szulák Andrea műsora zárta a találkozót.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete az egyéni teljesítmények elismeréseként 2010-ben alapította a „Mozdonyvezetőkért” emlékérmet, az elismerés egyik formáját. Az emlékérem azoknak adományozható, akik a mozdonyvezetőkért, a Mozdonyvezetők Szakszervezetéért, a szakszervezeti mozgalomért, a vasúti közlekedésben dolgozók érdekeiért, a vasúti közlekedés társadalmi elismertségéért kiemelkedő munkát végeztek, hozzájárultak a szakszervezeti tevékenység megismertetéséhez, a MOSZ hírnevének emeléséhez, gyarapították a Mozdonyvezetők Szakszervezete értékeit, kimagasló munkát végeztek. Ebben az évben Bartha Géza, Gusztos Károly és Dömösi Zsolt mozdonyvezetők részesültek a díjban.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete 2022-ben alapította a Hornok Béla Emlékdíjat. A díj odaítélésnek célja, hogy emléket állítva a névadónak, elismerje azon személyek tevékenységét, akik a munka- és egészségvédelem területén végzett szakmai munkájukkal segítették a vasutasok, elsősorban a vasúti járművezetők biztonságos és egészséges munkakörülményeinek javítását, a megfelelő munkakörnyezet személyi és tárgyi feltételeinek biztosítását, a munkahelyi balesetek számának csökkentését, megelőzését. Az elismerést 2023-ban Csallos Tamás mozdonyvezető kapta meg.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok