A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Bérfejlesztés június 1-től az RCH-nál

,

Korrekciós béremelésben egyeztek meg az érdekképviseletek és az RCH, ennek eredményeként 3%, de legalább 15.000 forint összegű alanyi jogú alapbérfejlesztés valósul meg 2024. június 1-jei hatállyal. 

A bérfejlesztésre irányuló tárgyalást a szakszervezetek kezdeményezték a MÁV-csoportnál megvalósult 17%-os bérmegállapodás hatására, a rendkívüli bérintézkedés célja pedig az, hogy azzal is javítsák a Rail Cargo Hungaria munkaerőpiaci versenyhelyzetét. A megállapodást aláíró Felek – a Középtávú Foglalkoztatáspolitikai Megállapodás szellemének megfelelően – elkötelezettek a bérek versenyképes alakítása és a bérszerkezet korszerűsítése érdekében.

A 2023. december 1-i hatállyal érvényes bérmegállapodás eredményeként a 6-17 MMK-ba sorolt munkavállalók esetében 10%, de legalább 55.000 Ft összegű alanyi jogú alapbérfejlesztés valósult meg, június 1-től erre jön még további 3%, legalább 15.000 Ft mértékű alapbéremelés.

A bértáblával rendelkező munkakörök esetében a munkavállalók az új bértáblában foglalt alapbérekre lesznek jogosultak. A pályakezdő diplomások minimális személyi alapbére 2024. június 1-től 505.000 Ft/hó lesz.

Míg decemberben az akkori bérmegállapodáshoz a MOSZ nem csatlakozott, most egyetértett a kiegészítő bérmegállapodás tartalmával és aláírta azt.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok