A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Az RCH személyzetcsere nélkül közlekedteti a vonatokat Budapest és Bécs között

,

Áprilistól Budapest és Bécs között valamennyi szórt elegyes küldeménnyel rakott RCH vonat mozdony- és mozdonyvezetőcsere nélkül a Rail Cargo Hungaria kizárólagos üzemeltetésében közlekedik. A heti 15 vonatpárhoz az RCH adja az osztrák vasúti infrastruktúrán közlekedésre is felkészített mozdonyvezetőket és magyar szakaszon a kocsivizsgálókat is.

Az RCH 2023-ban kezdte meg a mozdonyvezetők felkészítését az osztrák vasúti hálózaton történő közlekedésre. Az országhatárokon átívelő vonattovábbításhoz szükséges végzettség megszerzése ma még kuriózum: Európa-szerte is kevesen rendelkeznek egyszerre több ország infrastruktúrájának ismeretanyagával. Jelenleg az RCH nyolc olyan mozdonyvezetőt foglalkoztat, akik nemcsak a magyar, hanem az osztrák infrastruktúrán is közlekedhetnek.

Az első mozdony- és mozdonyvezetőcsere nélkül közlekedő szerelvény 2022 októberében közlekedett Győr és Bécs között. 2023-ban, a téli menetrendváltástól kezdve az időközben az osztrák infrastruktúrára újonnan levizsgázott mozdonyvezetők segítségével bővült az interoperábilis mozdonyvezetővel közlekedő vonatok száma. Idén az első negyedévben további kollégák szerezték meg az osztrák engedélyt, ami lehetővé tette a teljes Budapest–Győr–Bécs útvonal interoperábilissá tételét a szórt elegy továbbításának tekintetében. Az RCH a jövőben tovább növeli az osztrák vasúti hálózaton közlekedésre kiképzett kollégák számát, és ennek érdekében megkezdte a következő képzés elindításának előkészítését.

A „kétvizsgás” mozdonyvezetői csapat kiépítésével az RCH vonzó és jelenleg Magyarországon egyedülálló szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok